BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, June 24, 2011

perjalanan yg jauh...

jujurnya,perjalanan ini terasa sangat jauh...
terkadang terlalu sukar utk dilalui
terkadang terasa kelam dan sunyi
sedetik demi sedetik...terasa semakin sepi
tp saya pernah berjanji..
andai ada kesukaran lagi yg akan dilalui..
saya perlu lebih sabar kerna kesukaran "itu" lebih sukar dari segalanya...
PadaMU saya mengadu..saya mengharap...terlalu mengharap..
andai kesabaran dan kecekalan hati ini membawa diriku dekat padaMU...
berilah saya setinggi-tingginya dan seluas-luasnya..

Monday, June 20, 2011

rambutan owh rambutan..

Alhamdulillah,sejak mengandungkan kamu wahai pengarang jantung mama,tak pernah pula ngidam benda pelik-pelik...ngidam pun x ada kot...tp last week,betul-betul terasa nak makan rambutan merah dekat simpang jalan raja laut tu (area rumah kita)..memula diamkan jek...cuba alihkan pandangan ke arah rambutan dikedai buah...tp masih terliur tentang buah rambutan itu..khamis petang msg en somi..

"awak,sebenarnya saya dah beberapa hari terliur tengok rambutan kat simpang jalan raja laut tue"
en somi"wokeys.t saya dapatkan.tp esok ble?"
menyedari jam pun dah petang,dan kami berpose...saya rasa adalah patut untuk saya bertenang..lagipun,tanah itu milik org...kena cari tuan tanah..(act,dalam hati was2 juga yg en somi nak dapatkan...ngee)

Jumaat pagi masa otw en somi anto g keje,sempat tunjuk lagi rambutan yang dimaksudkan..dia jus cakap.."wokey"..

ketika ambil saya petang itu:

Saya:dah dapat rambutan?
en somi:segan lah nak minta izin..
uhh...tetiba kecik hati saya...sampai hati ek..tapi,hidung saya seperti dapat menghidu bau rambutan dibonet kete.
saya:awak tipu ek..saya bau rambutanlah..
en. somi:sejak bila rambutan ada bau..
saya:(blur)
en somi:adalah kat bonet...

spontan tindakan saya untuk menunjukkan terima kasih saya!!!

rupa-rupanya rambutan itu milik seorang tuan tanah yang tinggal ditangkak...en somi menanya penyewa dirumah sebelah tapak tanah tersebut..memula minta sebijik dua jek..kali dia pun siap tolong ambilkan..penuh satu bonet..

tapi malangnya,saya hanya makan sebiji jek...maka hilanglah isu rambutan lagi...heheh

En Muhamed Fairuz...thanks ek...:-)

Friday, June 10, 2011

where r u lil miracle!!



There...dlm perut mama...chumel tak??tentunya tidak dapat menyatakan kechumellan kamu sbb kamu dlm perut sedang tendang menendang...hahah..masa ini kamu baru 7bln +++..Insya Allah,dengan izinNYA dlm 2 bulan lg kita ketemu..dan mama nak kamu tahu,kamulah penggarang jantung mama..

Wednesday, June 8, 2011

lubuk duit..

iskhh..saya pelik lah..gaji besar-besar pun masih tak cukup nak menampung kehidupan..
saya tahu harga barang naik..
tp takkanlah gaji yang hampir mencecah 10K dan ditambah dengan gaji pasangan awak tue,masih tak mampu untuk menampung kehidupan sekeluarga..
nak bermewah pun..tahap manalah kemewahan tue..
tak pernah rasa cukup punya dengan apa yang ada...
saya tahu..bidang saya nie lubuk duit..
untuk mendapatkan xtra 2k-5k sebulan bukan susah..
yang lagi buat saya geram..janganlah libatkan saya..
iskhh...sungguhlah menjengkelkan saya...
semoga Allah memberi petunjuk kepada mereka..

Tuesday, June 7, 2011

Nora Elena..

Nora elana tentu sekali bukan sesuatu yg asing bg org2 yg mengikutinya..dan saya tak tergolong antara mereka..tp ada sekali tue,senior saya tanya "zai,nora elean nia org mana ya?putih cantik betul dia"(tentunya senior saya tu lelaki)...saya"nora elena mana lak??) dan di FB tetiba ketika itu begitu ramai yang mengupdate satus pasal si elena nie..

sya pun try2 tgk kat internet..disebabkan weken lepas tak banyak aktiviti outdoor..sy pun habiskan dengan menengok semua episod2 nora elena..

VERDICT: jalan cite yg pada saya biasa2 saja..n saya terpikir,ada ker sang suami yang sesabar itu dan seromantik itu..

mulalah saya berkata...andai suamiku seromantik itu....hahahha...silap2 boleh pengsan saya dapat bunga satu bonet..dapat MC Flurry secara tetiba pun bleh buat saya cair...(en.somi,senang kan nak buat saya gumbira...:-P)..

emm,kaki yang hanya terseliuh sket pun dikendong bagai..agak2 sy yg tgh pregnant nie di minta dokong,dapat tak layanan begitue...ngee

apapun, alhamdulillah saya berjumpa dengan anda en somi...kita tak sempurna dan kekurangan saya di top up dgn kelebihan awak n vice versa..and almost 8 months mrg...mk my life so in peace..alhamdulillah..tpkan,klu saya dapat bunga satu bonet,saya rasa seperti berada dikayangan...hahhaha..

Tuesday, May 17, 2011

luv & marriage..

Love - what is love?
Dreaming of impossible dreams,
Falling in love with love itself,
Endless desire of being with someone,
Chasing the mirage which seem so close but is so far away.

Marriage - what is marriage?
The reality of sunshine overwhelming romantic starry nights,
Agree to disagree on matters of life with underlying love,
Battle of sexes, hating the partner but awaiting the response of love,
The unity of two imperfect strangers as nearly perfect lovers in life.

Love - what is love?
Destitute heart in loneliness seeking a refuge,
Daydreaming of a lover in the times of a despair,
The heart thinks of you and only you,
The love is blind and sees nothing at all.

Marriage - what is marriage?
Not only showing the affection when making love,
But keeping it in heart and mind all the time,
Not only showing the marriage is made in heaven,
But keeping it on earth with mutual trust and devotion

Monday, April 25, 2011

go gurl...

i got a msg from my friend....

" 3 weeks ago, i decided to learn on appreciating what i have. But, today somehow e courage and spirits gets weaker"..

seyes, this msg buat saya tersenyum dan rasa syukur..dan cukup membuatkan kereta kesayangan saya yang sedang dipandu terhoyong hayang,seperti mabuk todi lagaknya...alasan utk saya rasa gembira,dia hs decide something...and dia move on..

dear, saya doakan yang terbaik utk kamu,jgn putus berdoa..kita tidak pernah tahu apa yang terbaik utk kita...Allah maha Mengetahui...saya pernah berada ditempat seperti kamu dan saya masih cuba utk keluar dari rasa yang terbelenggu...Insya Allah,jika kita mahu kebaikan, kebaikanlah yang kita dapat..

Jgn kalah dengan rasa yang lemah,kerana perasaan lemah itu yang akan menjatuhkan kita.kita antara insan yang terpilih untuk menghadapi ujian ini..Alhamdulillah,kita di beri peluang untuk terus bangun,malah kita menjadi lebih kuat, tabah dan sabar...itulah nikmat iman kawan..

Ikhlaskan hati kawan..sungguh indah dan tinggi sebenarnya martabat seorang wanita...banyakkan bersabar...Insya Allah,saya bersedia untuk berkongsi rasa dengan kamu....

so gurl...you go gurl!!