BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 29, 2010

jodoh

telah dikatakan jodoh itu ketentuan DIA..
ketika menanti kehadiran 22.10.10,23 hari ke tarikh perkahwinan saya
saya masih lagi terfikir adakah dia jodoh saya,jodoh sebenar saya,
jodoh yang terbaik utk saya...jodoh saya yg dapat membimbing saya,membantu saya
ketika perjalanan sementara ini dan perjalanan yang lebih abadi...

boleh ker jodoh saya ini berdepan dengan keras kepala dan keras hati saya,
boleh ker dia bersabar dengan satu rasa yang hampir telah mati ini..
boleh ker dan boleh ker...

pada masa yang sama,saya takut gagal melaksanakan tanggungjawab saya..

betul kata org2 tua...dalam perkahwinan kena banyak bersabar...

penyabar ke saya...

jika saya conggak satu persatu,saya ukur kelemahan saya...
sungguh saya teramat takut utk laluinya...

tapi saya perlu yakin,dialah jodoh yang diberikan kepada saya
dikala saya mencari dalam kegelapan
dikala saya mencari sebuah jawapan
kerana saya tahu DIA sangat menyayangi hamba-hambaNYA

Tuesday, September 21, 2010

serabut..

banyaknya nak pk..banyaknya nak settle..banyaknya nak kena atur..
di tambah pulak dengan satu rasa yg pelbagai..
rasa sesuatu yg kurang..
rasa sesuatu yg kehilangan...

tatkala tangan menulis nama-nama di kad undangan kahwin..
otak tidak dapat berhenti dari berfikir...
perlukah saya mengundang dia..

"nanti org kahwin datang taw"
"nak tgk org pengsan ker?"

tahu,dia mesti tidak datang...yakin sangat..

cara mana utk mengundang?
lihat mata itu pun saya tak sanggup..
memandang kelibatnya pun saya tak mampu..

at last...if i have dat button...

Wednesday, September 15, 2010

darah yg so sweet...



Friends:bila?
Saya:las year?
Friends:What???br skang nak bagitahu..
Saya hanya mampu tersenyum...if everything so simple...
Yes,the only way to happiness,and that is to cease worrying things which are beyond the power...Dan saya percaya,ini adalah satu masa yang sesuai...
Ok...doakan utk saya...agar hubungan ini berkekalan dan lebih penting mendapat keredhaan NYA...
Special thanks of coz for my family mak n abang2...even masa tue,akak ipar saya baru sahaja bersalin dan dengan jayanya telah mengambil bilik yg sepatutnya digunakan oleh saya...hehehe....anie tak kisah sbb anie mmg sentiasa kreatif...hehhe
Tq my best friend, Siti Fethia Mawarnie yg datang dari jauh sehingga awak datang lambat...hehehe...ok,saya tak nak marah lebih2 sbb seluruh ahli keluarga saya n mak cik2 saya telah memarahi awak...hehehe
Untuk huda,thanks datang even saya tahu awak agak terkejut dengan perkhabaran itu...emm,yg pastinya majlis kita selang seminggu...:-P
Dan yang amat tak terhingga untuk penyimpan mohor2 besar saya...nadia n zila...thanks sgt2 ...nadia yg sentiasa ada masa utk saya,mendengar saya menangis setiap hari dan memberi saya semangat even kadang2 dia pun agak poning...n zila,thanks sebab jadi d best mentor ever...n jadi ketua make up...korg berdua juga menjadi sebab kenapa air mata ini mengalir di hari itu....:-(
En Tunang (even saya tahu awak tak baca blog nie,later mayb :-P), thanks a lot sbb terlalu sabar dgn saya hingga hari ini...semoga kesabaran itu semakin tebal n tebal n tebal...:-)....so apalah sgt kan klu balik raya jb every year utk raya pertama kan kan kan....:-)

Monday, September 13, 2010

bila rindu melanda...

"nak pegang tangan tak sampai...maka tali ALLAH jua kita berpegang"


orang rindu....rindu sangat
yes....bila rindu bertamu...satu persatu kenangan datang menjelma
mengisi kesunyian jauh dilubuk hati
mungkin br kini org tahu apa yg dimaksudkan kerinduan yg indah
walau rasa rindu ada,sekurang2nya ada sesuatu yg menemani..

sesaat teringat kata2 ketika keputusan nekad itu org ambil...
"kau ingat kau siapa,boleh tentukan apa yang terbaik apa yang tidak"
org hanya mampu tersenyum...walau dalam hati ada sket tercalar.tp cepat org
pujuk hati kerna tahu..kata2 itu datang dari kemarahan...
tapi kini....org pasti...
benarlah keputusan itu mmg terbaik utk kamu...
yeah,orgter senyum gembira walau tidak dinafikan kehadiran rasa cemburu...

terlalu banyak jika diungkai satu persatu...saya harap saya masih mamapu bertahan
mungkin untuk 30 tahun lagi...
walau mimpi semalam kerap datang menerjah...

~~~andai benar sudah mati,tunjuklah kepada org kubur itu agar bisa org tanam satu persatu..

Friday, September 10, 2010

salam lebaran

first of all, pohon kemaafan utk semua keterlanjuran kata-kata saya,kekhilafan dalam perbuatan saya,pandangan saya,tindak tanduk saya...halalkan semua makan minum saya dan terima kasih untuk kebaikan anda semua kepada saya...salam aid fitri...

Alhamdulillah,masih bernafas dengan keadaan kesihatan yang baik ketika melalui ramadhan yang lalu...entah kenapa,ramadhan yang lalu saya lalui dalam keadaan yang tersangat tenang walaupun permulaan yang tidak berapa baik utk saya. Tp Alhamdulilllah,DIA sayang saya...diberikan saya ujian untuk saya kenal nikmat dan erti bersyukur...untuk saya menghargai sesuatu yang menyayangi saya..harapan saya,agar kasih sayang itu tetap kuat untuk saya dan dia terus bersabar utk saya...

sungguh,ramadhan yang berlalu terlalu sedih saya rasakan..addakah kerna ia ramadhan terakhir?ataupun kerana ramadhan terakhir bergelar org bujang...:-)...dengan nikmat kesihatan yang diberikan,saya mampu melakukan sesuatu yang telah bertahun menjadi amalan saya di bulan ramadhan...tidak pasti apakah apabila status bertukar,saya masih mampu lakukan..tidak,bukan salah status itu...tp kerana tanggungjawab yg berbeza.Jika sekarang dengan sesuka hati saya memenuhi undangan iftar ramadhan,bersahur ala kadar...tp tidak mungkin saya lakukan perkara yg sama nanti...Insya Allah,will try my best...

Dear soulmate,sungguh saya rindu...tidak tahu apa yg sedang kamu lakukan kini...jauh dilubuk hati...saya doakan yang terbaik untuk kamu...saya doakan,kamu bahagia selalu..terima kasih kerana menjadi sebahagian dari hidup saya...dulu,kini dan selamanya....salam lebaran...

Saturday, September 4, 2010

tak cukup lagi ker??

mood geram...sbbnya...ada seorg hamba Allah nie yang tak pandai bersyukur,berterima kasih dengan rezeki yang ada...

tak...bukan saya nak ukur nilai kesyukuran dia...bukan...macam nie citer nyer...

kwn aku tel,dia cakap camnie...

"zai,tuan **** cakap ngan aku...dia nak mtk tlg ko settle satu kes nie...nanti2 kira r"

dah tergamam dah.sy pun respon "napa tak cakap sendiri dengan aku"

"dia kata sbb aku rapat dgn kau"

dalam hati saya...apa nie...dia nie tak cukup lagi ker apa yg dia ada.wife pun keje hebat.gaji dia sendiri besar.cukup sgt klu nak support anak dia.sebenarnya bukan sekali dua saya dgr pasal dia,kawan sy sendiri pernah dihulurkan beberapa note kemewahan dunia..

saya peliklah...tak takut ker membesarkan anak2 dgn duit mcm tue...kan jadi darah daging tue...nanti anak membesar tak dengan berjaya,anak juga yang dimarah..tue br kat dunia...kat sana nanti....x yah lah citer...

bukan ker kita nie perlu berbelanja berdasarkan kemampuan kita...hidup bersederhana...

sebenranya dah banyak kali saya ditawarkan utk perkara2 macam nie...ada sekali tue...

"Puan,nak duit tepi tak.kita buatlah bisnes kecik2.untung sama2....alah,cr kes kecik2 jek"

owh hati....kuatkanlah hati....cukuplah dosa2 yg ada nie....

takut....risau pun ada....janganlah diri ini terlupa...alpa dengan kemewahan dunia hingga jadi hamba kepada wang ringgit.

Friday, September 3, 2010

lesson for yesterday...

ramadhan kali ini mmg agak mewah rezeki saya..
saya rasa baru 2 kali berbuka atas belian sendiri.
makanan sentiasa bersangkut di pagar umah untuk bersahur..
Alhamdulillah...rezeki...

smlm pun berbuka atas jemputan orang...
agak istimewa jemputan ini...
terima kasih ye...siap tapau skali lauk bersahur...:-)

afetr balik berbuka..ada kawan ajak jumpa..
yeah...disinilah lesson for yesterday...

hikmah disebalik setiap kejadian..

"Alhamdulillah Puan,benda macam nie terjadi kat saya. Saya dapat bayar balik
apa yang saya pernah abaikan dulu. tapi, bab hati dan perasaan mmg suatu takdir dan kita takkan dapat jangka semua tue"

terlalu panjang jalan cerita dia....dari cerita kerja hingga cerita yang agak personal pada saya...

maka,jadilah saya pendengar yang setia...mungkin sbb jalan ceritanya yg menarik atau mungkin jalan ceritanya hampir sama atau sama 100%...

kawan saya yang dahulunya terlalu selesa dengan kerjanya...agak hebat juga kegiatan sosialnya...boleh dikata serba serbi "sempurna"...tp suatu hari diuji dengan tindakan tatatertib...3 hari tidak boleh menerima hakikat...tp sket demi sket cuba bangun...dan akhirnya,tika ini dia berada disini...dengan semangat yg kuat dan lebih fokus...

saya kagum dengan semangat dia,keterbukaan dia dan redhanya dia menerima ujian...

benarlah,life is all about how we react...

Wednesday, September 1, 2010

PadaMu ku Bersujud

Ku menatap dalam kelam,
tiada yang bisa ku lihat,
selain hanya namaMu,
Ya Allah

Reff:
esok ataukah nanti,
ampuni semua salahku,
lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta,
Kau beri ku bahagia,
jadikan aku selamanya,
hambaMu yang selalu bertaqwa

Ampuniku ya Allah,
yang sering melupakanMu,
saat Kau limpahkan kurniaMu,
dalam sunyi aku bersujud


...tiada tempat terbaik untuk mengadu melainkan kepadaMU :-)