BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, October 28, 2010

kali pertamanya...

yes,status bertukar kepada isteri org....yeah,sayalah isteri kepada muhamed fairuz bin alwee...Alhamdulillah..

Alhamdulillah,majlis berjalan lancar....semasa akad nikah dijalankan pada 22.10.2010 pukul 9 malam,Allah sahaja yang tahu gelodak perasaan saya masa itu.ntah datang dari mana...hati ini mendapat kekuatan setelah ada suara berbisik.."zairani...ikhlaskan hati betulkan niat.yakinlah,dialah jodoh Allah yang terbaik yang diberikan kepada kamu"...tanpa saya sedari,lafaz ijab dan qabul telah disahkan...sejurus itu juga,adanya satu perasaan yg amat lega mengalir..Ya Allah,berkatilah perkahwinan ini..

majlis di jb berjalan lancar pada 23.10.2010...theme color is red n gold...emmm....suka2...gambar will upload later.n majlis di muar juga berjalan sempurna with green in color pada 24.10.10...majlis dimuar dimualakan dengan majlis khatam al-quran..oh no,just informed yg sy pun kena ngaji...oksigen2...heheh....tp Alhamdulillah...

after majlis2 itu,di har lain kami bergambar studio n outdoor ...tak sabar rasanya nak tgk gambo2 tue...gambor yg lebih natural n manja..*blink blink*....maka kelihatanlah sang puteri mendapatkan puteranya di taman merdeka ditengah2 hari...hehehe..

n then...our pre honeymoon yg telah disponsor...emmm...d only word to say...BEST SANGAT..

n a must visit ialah melawat pusara arwah abah...for d first time saya kenalkan en suami saya dkt abah...lepas baca yassin,awak telah berjanji.."abah,Insya Allah saya jaga anak abah ni baik2"..tanpa saya sedari,air mata saya mengalir...

n now,saya sudah mula bekerja..kami sedang merancang utk honeymoon lak...:-)

Dear En somi,thank you for everything...menunggu saya,sabar dengan saya..tenang dengan saya dan menerima saya seadanya...sebaik sahaja akad nikah itu,satu janji saya...m totally yours....Insya Allah,saya cuba untuk menjadi yg terbaik di kehidupan "kedua" saya kerana saya tahu syurga saya di bawah redhamu...mmmmuuuaaahhhh

Wednesday, October 20, 2010

my birthday celebrations

mayb post ini akan menjadi post terakhir b4 saya kawin..
yeah...betulllah tue,saya akan berkahwin...bernikah..
Insya Allah on 22.10.10...yeah,on my birthday...
b4 sy membebel mengenai tarikh di atas,sy rasa nak bebel pasal birthday "celebration" saya...suka dan sedih..

22.10.1991..birthday saya yg ke 9...
beberapa hari sebelum tue,saya terlalu taksub mengira hari untuk menyambut birthday..
tidak seperti tahun2 sebelumnya..
saya pun dgn manjanya begging hadiah dari arwah abah...
tp bila tiba hr tersebut,saya lupa...
hampir seharian saya duduk dihospital..
bukan saya yg sakit,tp arwah abah...saya masih tidak sedar tarikh tersebut.
malam itu juga saya telah dikejutkan oleh arwah nenek..."bgn anie,abah dah tak ada"...pd ketika itu,saya masih tak sedar akan tarikh tersebut..
esok selepas arwah dikebumikan,ketika saya duduk ditangga rumah...barulah saya sedar.rupa2nya,tarikh yg selama ini saya tunggu,saya kira...adalah tarikh terakhir kali saya melihat wajah abah di alam realiti...
luv u abah...

my last year celebration..yeah..saya suka sbb saya sambut dgn my bestrest gud soulmate...yeah,bermain salji di water world genting...menonton wayang...semuanya kamu sponsor..suka suka n suka sgt...bukan sbb kamu sponsor,tp sbb kualiti time yg kamu bagi pada saya...owh,saya sungguh sangat sayang kamu...

dan tahun ini,saya akan menyambutnya dengan menukar status diri saya kpd isteri org,Insya Allah...satu langkah baru dialam kehidupan...semoga percaturan ini,memberi saya sesuatu yg lebih bermakna...org kata alam rumahtangga ini,banyak dugaan terutamanya di awal2 perkahwinan..org tua2 kata...kena banyak bersabar..oleh itu zairani,sila lekat,tampal,stapler perkataan sabar nie kemas2 yek...

tapi sayang...22.10.10 ini saya tak dpt sambut dgn abah..emm,egt kawan2 abah n pak cik2 saya cakap,abah masa dapat anak pompuan (sy d only girl),buat kenduri beso2 mcm sambut menantu..heheh..sy tahu pd hr tersebut,abah dimana...semoga roh abah sentiasa dicucuri rahmat..Al-Fatihah..

dan saya terkilan sbb sy tak dapat sambut tarikh ini dengan my bestrest gud soulmate...kata kamu ""utk kebaikan kita semua,dan yg ikhlas akan kekal selamanya...Insya Allah."dan saya juga tahu,pada tarikh tersebut dimana kamu berada...jika itu jalan yg kamu fikir terbaik...

Tuesday, October 19, 2010

ikhlas

yes...i agree with u....


"segala yang ikhlas akan kekal selamanya,InsyaAllah.."

dan saya pasti akan keikhlasan ini,atas dasar itulah..ianya tidak pernah mati...
kerana matinya tidak berkubur

Monday, October 18, 2010

buku kecil itu....

pagi2 lagi saya dah berblog...semuanya kerana buku kecil itu...
buku kecil yg saya telek dan baca untuk kesian kalinya...
atau mungkin kali yang terakhir menemani hari2 saya..
ada satu kata-kata yg menyentuh saya dikala ini...

"yang tersirat biarkan tersirat,mungkin lebih mudah untuk kita"

yes....disebalik kehidupan kita ni....terlalu banyak perkara sebenarnya yg kita perlu simpan rapi....tak perlu untuk dihuraikan satu persatu apatah lagi untuk dikhabarkan pada semua...walaupun mungkin kita ada kawan rapat,sahabat sejati,teman tapi mesra,kekasih hati,kekasih gelap ataupun suami isteri....sebenarnya kita tetap mempunyai 2 cara pemikiran yang berbeza...

yang tersirat itu juga tak semuanya manis dan sedap utk dikongsi...kadang2,tuan empunya badan sendiri tak sanggup untuk simpan...

maka,yg tersirat ini akan tetap jd tersirat...sampai bila-bila...

itu satu janji saya yang pasti...

Wednesday, October 13, 2010

investigation completed..

bgn2 tdo,dalam minda saya ada 2 perkara...satu mengenai investigation smlm dan keduanya mengenai kata2 k.kelly...being fooled by partner..aduh,apalah...patutnya saya tak pk dah perkara2 ini,perlu pk mengenai bunga pahar,sireh junjung..pelamin dan baju2 yg cantik...hahhaahha

dan ketika dalam perjalanan ke pejabat td saya merasakan alangkah seronoknya perjalanan ke opis ini tegak dan lurus sahaja...tetapi tiba2 sy termengantuk kerana perjalanan yg lurus tanpa lampu isyarat..

macam itulah kehidupan kita ini,mmg kita rasa best sgt bila hidup ini tanpa sebarang masalah...hakikatnya kita memerlukan masalah untuk mewarnai kehidupan.perkara2 ini akan lebih mematangkan kita...

mengenai investigation smlm...yes...fitnah itu yg mengganggu kehidupan di akhir2 dara ku...sungguh amat tertekan...akhirnya,sy penat menyiasat dan saya anggap ianya telah selesai...selebihnya,saya serahkan pada Pencipta...

damage was done

kata-kata nasihat dr schoolmate saya yg satu nie senang betul menyerap dlm otak saya
saya pun tak pasti kenapa
bila saya dalam kecelaruan fikiran yg kritikal,sy tel dia
seolah2 ubat utk saya telan...dan terus baik
owh teregt ketika saya menangis teresak2 satu masa dulu...agak malu sebenarnya..

kata2 nasihat dia yg seterusnya apabila sy mengadu kepadanya tentang "ragu2"
dia menyatakan...damage was done...its stupid when we say dat perbaiki kesalahan...its suppose what shd we do for our future...
n again,saya setuju dgn dia...

n now, saya perlu fikir apa yg saya perlu buat,saya lakukan untuk masa depan saya..
saya tak perlu pandang kebelakang menyesali kesilapan dan kekurang ijakkan saya mengatur perjalanan...
saya perlu bersyukur kerana saya diberi kehidupan lagi utk melakar sesuatu yg lebih baik..

thanks babe..

Thursday, October 7, 2010

pengedaran surat saman

dlm minggu2 terakhir nie,terlalu sibuk ke hulu dan ke hilir menghantar kad jemputan..
yang post,by hand n via fb...
macam2 reaksi sy terima esp utk org2 yang tidak pernah tahu saya dah bertunang..
even actually almost a year...

antara reaksi2 yg saya terima:-
situasi 1: zai,napa cepat sgt kawin.bukan baru tunang ker (berkata2 sambil buat muka pelik)
*saya tak salahkan dia untuk merasa pelik...sbb sy tunang pun tak ramai yg tahu..dan br di war2kan di FB dlm bulan lepas...sy tunang 26.12.2009 yek...

situasi 2:sambil membelek2 kad saya atas bawah dan terbalik2kannya dgn muka dan mata terbeliak.."Puan,tak hujan dan tak ribut tetiba petir memanah nak kawin"
*hehehhe...perlu ker saya buat pengumuman...cukuplah diri saya sedar yg sy tunangan org..n saya dan En tunang bukanlah jenis 48jam sehari berkepit even kami berada di Muar..kawasan yg sama

situasi 3:"Puan,nie sejak bila pula nie.asyik berulang muar-jb jek tiap mggu"
saya menjawab "bukan ker nak balik jb tue saya lalu kawasan tunang saya.saya nampak dia jatuh longkang.saya tolonglah"
*sbbnya perkenalan kitaorg dan perhubungan kitaorg sesuatu yang....emmmm....ape ek nak cakap...entah...

macam2lah lagi...apa pun reaksi mereka...yg pasti...15 hari lagi,Insya ALLAH,status saya akan bertukar dan ianya tiada rahsia lagi..