BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 30, 2010

wedding saya

saya baru balik court, tapi kini saya perlu menyediakan hujahan lagi untuk kes nex monday...saya rasa adalah baik untuk saya merehatkan minda dahulu...

btw,kejap jek dah 2 bulan lebih usia perkahwinan saya....Alhamdulillah,kehidupan lebih tenang...just nak share beberapa wedding pics as i promised before...



mak kata,gambar nikah n malam berinai agak janggal kelihatan..
sy menjawap:yelah mak,kitaorg x pernah touching2 taw...gigil lah..



masa malam berinai with my family....mmmuaahhhhh



with all my opismates...thanks 4 coming




raja sehari punya keinginan,layankan sahajalah kan...





HaHaHaHA...no komen bout dis pics...en somi pun tak
terlayan saya yg sememangnya amat gemar bergambar


dats all....masa untuk saya mengoreng hujahan tanpa sebarang rencah....syabas!!!

Monday, December 27, 2010



when d "angel" flies away...will feel empty inside...sad,lonely
but must say ..everything will be ok...be fine
b patient n not in pain
of course,not to be selfish..

look...
this is what u wish
this is what you hope,u persuade him to do
n u believe that there is d best place
to continue d life...to seek d happiness
yeah,shd b happy n not to worry again..
it's time for me to smile..
thanks for everything..
as u said.."jika kita iklhlas,akan kekal selamanya"

Monday, December 20, 2010

ya,saya terima...

yahoo,dapat balik jb awal last week...hehehe
terasa macam zaman anak dara lagi
berjalan berdua-duaan dengan emak tercinta..
shopping....pusing2 bandar jb yg asyik jem sana sini...
lepak2 kt bilik emak beberapa jam pun yang saya mahu..
borak2 panjang dan berceloteh....

dan petang jumaat, pergi bawak mak jumpa doktor untuk ambil ubat.
alang-alang, mak suruh sy buat pemeriksaan sekali...
ops,bukan pemeriksaan pregnant ok...pemeriksaan kesihatan disebabkan saya selalu mengadu sakit dikawasan-kawasan tertentu...
sementara tunggu keputusan,saya menunaikan solat asar dan emak setia menunggu keputusan..

tapi..
keputusan doktor telah buat mak saya risau..
mak mula bercelaru...
saya???
tiada respon...entahlah.saya tak pasti...saya lebih kepada pasrah..
adakah kesan dari rasa yang sudah mati...??
lagipun, bukankah sakit itu penghapus dosa..

cuba merahsiakan dari en.somi...
tp sejauh mana seorang isteri dapat berselindung dari suaminya..
belum sempat ubat-ubat saya sorokkan,soalan dia telah menerpa..
owh,maafkan saya jika awak risau ok...

if u read this hubby,i hope ur prayer always for me..thanks 4 everything n dun worry,i am a strong woman :-)

n yes my mum...i luv u sooooooo much....no one can replace u...mmmmmmuuuuuuuaaahhhhh

Wednesday, December 15, 2010

"owh...at a right time..kelu!!"

yes,itulah status saya pada hr ini di facebook..

hanya seketika tapi mampu membuat hati saya ini menari kegembiraan..
kelu...itulah reaksi saya..bergetar jiwa saya...
tindak balas yang jujur..bukan paksaan atau rekaan..
itu sahaja yang mmapu saya lakukan..tidak,tidak mungkin lebih dari itu..

dosakah saya?
salahkah saya?

mereka boleh berkata,saya salah,saya berdosa berperasaan begitu...
tapi tahukah mereka bagaimana saya berperang..
saya berjuang untuk melawannya..
tahukah mereka apakah permintaan saya pada yang ESA...rintihan saya setiap masa...
wujudkah insan yang berdoa agar di tambahkan dosa-dosanya setiap saat dan waktu...
membuka ruang dan peluang untuk bersahabat dan menjawab pelawaan Syaitan..
katakan pada saya, siapakah mereka itu...

Ya Allah,hanya KAU yang tahu isi hati ku...KAU maha mendengar rintihan hati saya...dan KAU mengetahui tujuan penghijrahan ku...ampunkanlah Ya Allah....

Wednesday, December 8, 2010

Fated....

“Jodoh itu Takdir Allah,bukan tanda kekurangan nikmat Allah pada kita..”

Since one of my friends menulis tentang blog ini,saya tertarik dengan wording di atas nie...
Dulu sebelum saya mendirikan rumahtangga, saya tak berapa faham apa yang dikatakan jodoh itu di tangan Allah...bukan tak percaya, tapi tak berapa jelas aplikasinya dalam kehidupan duniawi ini..apalagi nak mengaplikasikan dalam kehidupan sendiri...
Sekuat mana saya nak melawan kekuasaan Allah, sepandai mana saya nak melangkau kebijaksanaan Allah...sejauh mana saya mampu berlari di dunia ini kerana ujian NYA...
Rancanglah pelbagai strategi , aturlah saya pelbagai rancangan, gunalah saya pelbagai input...tp apa yang telah tertulis,tetap tertulis untuk saya...
Begitulah juga jodoh...cintalah saya kepada si polan bin polan sepenuh hati, sayanglah saya pada si teruna hingga mati...tapi tetap tertulis siapa jodoh saya...sesunggguhnya sebaik-baik perancangan, adalah perancan DIA..
Ciptalah pelbagai alasan, wujudlah pelbagai penyebab...katalah pelabagai kesalahan...sesungguhnya Jodoh iti Takdir Allah...
Tak perlu marah apatah lagi mengeji dan mengutuk...buanglah rasa dendam...sesungguhnya persahabatan ini ikhlas dan perhubungan itu juga ikhlas...hanya kita...hati kita tahu...pure innocent eyes...
“YA Allah...KAU muliakan dan sayangi orang-orang yang sentiasa berada dihati dan ingatanku, berkati keluarganya, sihatkan tubuh badannya, limpahkan rezekinya, jauhkan dari fitnah penganiayaan dan penghinaan, suburkan benih keimanan dengan penuh rasa kasih dan saying serta takwa,makbulkan cita-citanya yang murni...”amin
Salam maal hijrah ......