BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, June 24, 2011

perjalanan yg jauh...

jujurnya,perjalanan ini terasa sangat jauh...
terkadang terlalu sukar utk dilalui
terkadang terasa kelam dan sunyi
sedetik demi sedetik...terasa semakin sepi
tp saya pernah berjanji..
andai ada kesukaran lagi yg akan dilalui..
saya perlu lebih sabar kerna kesukaran "itu" lebih sukar dari segalanya...
PadaMU saya mengadu..saya mengharap...terlalu mengharap..
andai kesabaran dan kecekalan hati ini membawa diriku dekat padaMU...
berilah saya setinggi-tingginya dan seluas-luasnya..

Monday, June 20, 2011

rambutan owh rambutan..

Alhamdulillah,sejak mengandungkan kamu wahai pengarang jantung mama,tak pernah pula ngidam benda pelik-pelik...ngidam pun x ada kot...tp last week,betul-betul terasa nak makan rambutan merah dekat simpang jalan raja laut tu (area rumah kita)..memula diamkan jek...cuba alihkan pandangan ke arah rambutan dikedai buah...tp masih terliur tentang buah rambutan itu..khamis petang msg en somi..

"awak,sebenarnya saya dah beberapa hari terliur tengok rambutan kat simpang jalan raja laut tue"
en somi"wokeys.t saya dapatkan.tp esok ble?"
menyedari jam pun dah petang,dan kami berpose...saya rasa adalah patut untuk saya bertenang..lagipun,tanah itu milik org...kena cari tuan tanah..(act,dalam hati was2 juga yg en somi nak dapatkan...ngee)

Jumaat pagi masa otw en somi anto g keje,sempat tunjuk lagi rambutan yang dimaksudkan..dia jus cakap.."wokey"..

ketika ambil saya petang itu:

Saya:dah dapat rambutan?
en somi:segan lah nak minta izin..
uhh...tetiba kecik hati saya...sampai hati ek..tapi,hidung saya seperti dapat menghidu bau rambutan dibonet kete.
saya:awak tipu ek..saya bau rambutanlah..
en. somi:sejak bila rambutan ada bau..
saya:(blur)
en somi:adalah kat bonet...

spontan tindakan saya untuk menunjukkan terima kasih saya!!!

rupa-rupanya rambutan itu milik seorang tuan tanah yang tinggal ditangkak...en somi menanya penyewa dirumah sebelah tapak tanah tersebut..memula minta sebijik dua jek..kali dia pun siap tolong ambilkan..penuh satu bonet..

tapi malangnya,saya hanya makan sebiji jek...maka hilanglah isu rambutan lagi...heheh

En Muhamed Fairuz...thanks ek...:-)

Friday, June 10, 2011

where r u lil miracle!!



There...dlm perut mama...chumel tak??tentunya tidak dapat menyatakan kechumellan kamu sbb kamu dlm perut sedang tendang menendang...hahah..masa ini kamu baru 7bln +++..Insya Allah,dengan izinNYA dlm 2 bulan lg kita ketemu..dan mama nak kamu tahu,kamulah penggarang jantung mama..

Wednesday, June 8, 2011

lubuk duit..

iskhh..saya pelik lah..gaji besar-besar pun masih tak cukup nak menampung kehidupan..
saya tahu harga barang naik..
tp takkanlah gaji yang hampir mencecah 10K dan ditambah dengan gaji pasangan awak tue,masih tak mampu untuk menampung kehidupan sekeluarga..
nak bermewah pun..tahap manalah kemewahan tue..
tak pernah rasa cukup punya dengan apa yang ada...
saya tahu..bidang saya nie lubuk duit..
untuk mendapatkan xtra 2k-5k sebulan bukan susah..
yang lagi buat saya geram..janganlah libatkan saya..
iskhh...sungguhlah menjengkelkan saya...
semoga Allah memberi petunjuk kepada mereka..

Tuesday, June 7, 2011

Nora Elena..

Nora elana tentu sekali bukan sesuatu yg asing bg org2 yg mengikutinya..dan saya tak tergolong antara mereka..tp ada sekali tue,senior saya tanya "zai,nora elean nia org mana ya?putih cantik betul dia"(tentunya senior saya tu lelaki)...saya"nora elena mana lak??) dan di FB tetiba ketika itu begitu ramai yang mengupdate satus pasal si elena nie..

sya pun try2 tgk kat internet..disebabkan weken lepas tak banyak aktiviti outdoor..sy pun habiskan dengan menengok semua episod2 nora elena..

VERDICT: jalan cite yg pada saya biasa2 saja..n saya terpikir,ada ker sang suami yang sesabar itu dan seromantik itu..

mulalah saya berkata...andai suamiku seromantik itu....hahahha...silap2 boleh pengsan saya dapat bunga satu bonet..dapat MC Flurry secara tetiba pun bleh buat saya cair...(en.somi,senang kan nak buat saya gumbira...:-P)..

emm,kaki yang hanya terseliuh sket pun dikendong bagai..agak2 sy yg tgh pregnant nie di minta dokong,dapat tak layanan begitue...ngee

apapun, alhamdulillah saya berjumpa dengan anda en somi...kita tak sempurna dan kekurangan saya di top up dgn kelebihan awak n vice versa..and almost 8 months mrg...mk my life so in peace..alhamdulillah..tpkan,klu saya dapat bunga satu bonet,saya rasa seperti berada dikayangan...hahhaha..

Tuesday, May 17, 2011

luv & marriage..

Love - what is love?
Dreaming of impossible dreams,
Falling in love with love itself,
Endless desire of being with someone,
Chasing the mirage which seem so close but is so far away.

Marriage - what is marriage?
The reality of sunshine overwhelming romantic starry nights,
Agree to disagree on matters of life with underlying love,
Battle of sexes, hating the partner but awaiting the response of love,
The unity of two imperfect strangers as nearly perfect lovers in life.

Love - what is love?
Destitute heart in loneliness seeking a refuge,
Daydreaming of a lover in the times of a despair,
The heart thinks of you and only you,
The love is blind and sees nothing at all.

Marriage - what is marriage?
Not only showing the affection when making love,
But keeping it in heart and mind all the time,
Not only showing the marriage is made in heaven,
But keeping it on earth with mutual trust and devotion

Monday, April 25, 2011

go gurl...

i got a msg from my friend....

" 3 weeks ago, i decided to learn on appreciating what i have. But, today somehow e courage and spirits gets weaker"..

seyes, this msg buat saya tersenyum dan rasa syukur..dan cukup membuatkan kereta kesayangan saya yang sedang dipandu terhoyong hayang,seperti mabuk todi lagaknya...alasan utk saya rasa gembira,dia hs decide something...and dia move on..

dear, saya doakan yang terbaik utk kamu,jgn putus berdoa..kita tidak pernah tahu apa yang terbaik utk kita...Allah maha Mengetahui...saya pernah berada ditempat seperti kamu dan saya masih cuba utk keluar dari rasa yang terbelenggu...Insya Allah,jika kita mahu kebaikan, kebaikanlah yang kita dapat..

Jgn kalah dengan rasa yang lemah,kerana perasaan lemah itu yang akan menjatuhkan kita.kita antara insan yang terpilih untuk menghadapi ujian ini..Alhamdulillah,kita di beri peluang untuk terus bangun,malah kita menjadi lebih kuat, tabah dan sabar...itulah nikmat iman kawan..

Ikhlaskan hati kawan..sungguh indah dan tinggi sebenarnya martabat seorang wanita...banyakkan bersabar...Insya Allah,saya bersedia untuk berkongsi rasa dengan kamu....

so gurl...you go gurl!!

Tuesday, April 19, 2011

masa lalu kita..

ada org berkata pada saya..lupakanlah masa lalu kita..dah menjadi sejarah...tapi pada saya,sejarah lalu yang menjadikan saya pada hari ini..

katakan pada saya..
orang yang pernah jatuh dulu,bangun semula semata-mata tidak mahu jatuh semula
bukankah itu kesan masa lalu mereka..

katakan pada saya..
orang yang pernah dicaci kerana kekurangan diri, belajar dan berusaha untuk menutup kekurangan,
bukankah itu kesan masa lalu mereka

katakan pada saya..
Si positif dan bermotivasi tinggi yang lahir dari keluarga yang sempurna dan lengkap dengan kasih sayang,
tiba-tiba ujian untuk dirinya...kebahagian itu hilang
dan si positif itu menjadi lemah lagi bercelaru..
bukankah iyu juga kesan masa lalu mereka

katakan pada saya..
seorang yang begitu agung dengan cinta dunianya..
ditinggal dan meninggalkan cinta atas sebab yang tidak pernah terfikir olehnya..
menjadi seorang yang begitu berhati-hati dengan cinta..malah ada yang terus mati untuk bercinta..
ia, itulah juga kesan dari masa lalu mereka...

dan saya akui...sayalah salah seorang dari mereka yang hidup dari kisah lalu...
saya hargai apa yang saya ada pada masa lalu...tidak pernah menyesal dan saya sayang semuanya..baik kegagalan,kejayaan,kebahagiaan dan kesedihan..masa lalu saya yang banyak menjadikan saya pada hari ini...

Thank You ALLAH for everything esp this life...

Thursday, April 14, 2011

bestest frenz ever...




beberapa penyataan tentang sahabat baik saya nie:-

1) org kedah sejati yg mula mengurat saya masa di Uni ...haha..
2) sy admit dia agak bijak...even pointer saya lebih 0.1 dr dia...ngee
3) amatlah hebat bila berspeaking...ye r, bdk coral speaking..:-P
4) yg jaga saya,basuh baju saya,gosok baju saya,angkat buku2 saya masa saya exident final year first sem...owh,saya bagai puteri
5) seorg yg berkerjaya dan bergaji besar...ehem,dun forget my baby car seat ok...hoho
6) kdg2 berfikiran agak complicated yg saya rasa nak tampar2...seyes,saya mahukan itu..yeahhh
7) amat fail dalam numbers...tp entah macamaner ntah ble berada di bahagian kewangan..hahaahha,gelak guling2 utk dia...
8) Pengapit saya masa saya kahwin..again,sayalah puteri itu..hoho
9) owh yaa...next month jumpa dia..yeahh..Fish Manhattan 4 free baby...n saya berusaha untuk tidak merajuk kali ini..heeeeee
10) fakta yg ini pasti buat dia marah sekiranya dia baca blog ini...emm,road tax kete dipasang hasil bantuan dari org2 lain...ops,saya tak cakap dia tak pandai pasang road tax kete yek...:-P

fuhh,mmg rasa nak list down semua..tp banyak lak yg terpaksa disimpan dibawah akta rasmi persahabatn....btw,tq 4 being my bestest frenz...even saya selalu menguji..owhhhh,mmg dia seorg yg penyabar dgn saya...

Tuesday, April 12, 2011

mak cik itu...

beberapa hari lepas, semasa saya sedang duduk seorang diri di sebuah kedai makan dibus stand larkin, telah didatangi oleh seorang mak cik agak berumur,jalan terjongket2, berpakaian ala kadar....sebaik makanan yang diorder tiba (tentunya Char keow teow pedas n basah)..tetiba mak cik itu berkata.."nak, makanan apa ini?mak cik minta sedikit boleh"..saya terkedu dan lantas menjemput mak cik itu duduk...meminta mak cik tersebut memesan makanan yang mahu dimakan..tapi mak cik tetap berkeras mahu sdikit dari makanan saya...katanya mahu sedikit sahaja..lantas,saya minta pinggan kosong dan menunaikan hajat mak cik itu..

sambil duduk makan, kami bercerita dan saya turut meluahkan sedikit kerisauan keadaan mak saya yang tidak berapa sihat (inilah alasan sebenarnya saya berada di bus stand larkin utk 2 jam)..mak cik tersebut pun bercerita,beliau baru balik dari hospital,tidak berkahwin dan duduk seorang diri..

sebelum balik, mak cik tersebut meminta dari saya "nak, nak RM3 untuk tambang balik"..emm, terdetik juga dihati...sebenarnya mak cik ini memerlukan wang..tapi apalah sgt RM3 nak dibandingkan dgn kecukupan hidup saya..mak cik lebih memerlukan..

saya selalu percaya,rezeki yang Allah bagi untuk kita, ada bahagiannya untuk orang lain..dan dengan izin Allah,mak saya bertambah sihat berkat doa ikhlas mak cik tersebut,...dan pertemuan dgn mak cik tersebut,sedikit sebanyak buat sy bersyukur kerana pintu hati saya tidak selamanya saya tutup untuk berkahwin..

mak cik...semoga kamu sentiasa dlm lindunganNYA...dan mak,semoga mak bertambah sihat..

Wednesday, April 6, 2011

snow wash...

Peringatan: Entri ini agak memualkan...sila tinggalkan blog saya sekiranya ia memualkan anda...

snow wash amat relevan dengan kereta...kereta yang dimanja dengan sabun yg berbuih-buih yang meriah...yeah, tp itu dr luar...

smlm sy telah berjaya memanjakan savvy comel saya dengan snow wash dari dalam...hahaha...tak pernah dengarkan..

smlm ptg mmg saya dah rasa pening kepala yang tahap diva...terpaksa tdo sekejap diopis ...sejam jugaklah kan...ptg lepas punch kad,drive balik...tiba2 rasa mual diperut..tgn mula mencapai plastik yg sentiasa tersedia dikereta dan dihanbeg...dan....bluekkkk....mengeluarkan isi2 perut dgn berjayanya...yeah,skill memandu saya ditambah...selain drive + tel...sy juga sudah pandai drive + muntah didalam plastik..jauh gak r saya muntah tanpa benti...dr dpn hospital muar ke jalan bakariah (penduduk muar sure tahu...lbh 1KM jugaklah)....muntah2 hingga penuh plastik putih tue....dan AKHIRNYA,blllllluekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk......sambil membentikan kete ditepi,mata lihat kiri kanan...mencari2 plastik lain...dan yeah,snow wash pun bermula...cermin depan,stering,dash board,baju,tingkap...sumer jadi mangsa..disebabkan terpaksa meneruskan perjalanan,terpaksalah lap snow wash ala2 kadar...nak tel En somi pun rasanya tak perlu..

reaksi pertama En somi...tentunya terperanjat...tapi dlm hati dia.."nasib baik dia tak jadi pakai kete aku"...(sbb pg tue dia dah offer pakai kete dia)...cit!!sia2 kena cubit ngan bini

Ya Allah,berilah aku kekuatan untuk menghadapinya...dan tentunya mama semakin tak sabar nak berjumpa dgn si pengarang jantung nie...

Monday, April 4, 2011

one of d reasons..





taraaa...sungguh rajin cik somi menolong isterinya...apa????tolong yek,saya bukan buli dia...tp dia dengan baik hati untuk melakukannya...yes,cik somi yg rajin..dan inilah salah satu alasan untuk saya bersyukur dipertemukan dengan anda en somi...:-P

Wednesday, March 30, 2011

d day...

today is the day...i cannot stop myself from crying...
this love really drive me crazy..
n hope this love will help me to survive..
owh...dunno...really dunno...
really need a shoulder...but i know...no one accept u...

Tuesday, March 22, 2011

cuti 9 hari....


eh,bukan cuti kahwin..sbb saya dah kahwin..
kalau gitew,cuti honeymoon...eh bukan juga sbb kami ada defination honeymoon sendiri yang telah terlaksana bulan2 terawal perkahwinan..(cit,macam dah kahwin bertahun-tahun)
sebenarnya cuti merehatkan minda dan badan..mengeratkan kasih sayang suami isteri...cheewahhhh....

well,good baby...u bahave very well there...mama n papa dapat berenjoyan dan menghabiskan sedikit kemewahan dunia...tp,sekembalinya ke malaysia...saya termuntah-muntah hingga kekeringan dan sekali lagi dienjek....huarghhhhh,lebam lama baru nak ilang...

a lot of pics yang boleh dikongsi....tp kebanyakkan juga tak dapat kelulusan lembaga maslahah suami :-P...baiklah,isteri solehah kena ikut kata suamikan....:-*,so baby nanti claim from papa wokeys..

Alhamdulillah,untuk rezeki yang kami perolehi pada hari ini...tiada kata yang dapat terluah....hanya sujud kami padaMU...

Thursday, March 10, 2011

life must go on




tiada siapa tahu,bertapa bertuahnya saya ada kamu sebagai kawan saya..
tiada siapa mengerti erti persahabatan kita..dan tiada siapa faham tingkah kita..
sungguh,saya bersyukur dipertemukan dengan kamu
kamu telah menjadi sebahagian dari hidup saya...
ya,kamulah yang banyak mengajar saya,menegur saya dan memanjakan saya...
memang,dalam persahabatan kita...ada kesilapan yang kita telah lakukan..tp kesilapan itu mendewasakan kita
sungguh saya sayang kamu sahabat...
bila mac menjelma...ia memberi satu ingatan yg kuat tentang kita...
secara jujurnya,saya mula sedar tentang keikhlasan ketika mac itu..
semoga mac ini akan membawa beribu-ribu keikhlasan dalam hidup kita..
dan pastinya..kamu tetap sahabat saya,walau bulan apa pun yang tiba...dan tahun berganti tahun...

terima kasih sahabat...

Tuesday, March 1, 2011

march..

Alhamdulillah...selamat tiba mac...

can't wait 4 d long holiday..and of course d vacation...
Insya Allah...d time will come....
n baby,plz behave :-*

Wednesday, February 23, 2011

sayang dia....

mmmuuuuuahhhhhh!!!

Benarlah Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk kita,kita selalu fikir ini adalah yang terbaik,tetapi apabila Allah memberikan kita sebaliknya,kita berduka...kita rasa kecewa hingga kita lupa tentang hakikat ALLAH itu MAHA MENGETAHUI...DIA MAHA BESAR...

Syukur saya kerana dipertemukan jodoh dengan suami saya...Jodoh yang terbaik untuk saya..Alhamdulillah...
Tidak pernah sekali saya mendengar suaranya naik memarahi saya...apatah nak merasa tangan dan kakinya singgah di badan saya...
seringkali mengingatkan saya tentang dosa dan pahala...
menjadi ketua dan pemimpin untuk saya

Ya Allah,kau tetapkan kesabaran itu dalam hatinya, kekalkan hatinya begitu,
Berkatilah perkahwinan kami,murahkan rezeki kami dan rahmatilah perjalanan kami...
begitu juga untuk keturunan-keturunan kami

dan saya akan terus berusaha untuk menjadi yang terbaik...untuk dirinya...

Luv...

Monday, February 21, 2011

down...

sangat down hari ini...sangat penat dan sangat letih
badan sangat lemah dan kepala sangat sakit
saya cuba bertahan untuk melupakan segala rasa yang sangat-sangat itu
tp saya sebenarnya sangat manja...sangat sangat manja..
sangat manja apabila sakit menjelma...
dan hari ini saya tak dapat menahan rasa sakit yang sangat..
setelah mengeluarkan semua isi-isi perut dan angin badan
saya rasa tersangatlah lemah..
alangkah enaknya dapat merehatkan diri dirumah..
tapi saya perlu bertahan dan melawan rasa ini..
dan akhirnya..
kerana rasa yang berlawan-lawan..
saya kembali kepada naluri sebenar saya yang manja...
menangis menahan rasa sangat-sangat itu
memujuk diri dan berkata "sabarlah diri,sikit jek nie"

Wednesday, February 9, 2011

Rezeki..

Telah dikatakan rezeki itu di tangan Allah...
jika memang telah ditakdirkan bukan untuk kita,sampai bila pun bukan untuk kita
tapi tidak bermakna kita hanya perlu duduk dirumah atau di atas tilam empuk menunggu rezeki itu datang bergolek-golek sambil berkata.."hai,saya sudah tiba"..owh,bermimpi sajalah...
my friend pun pernah berkongsi dengan saya,rezeki itu ada dimana-mana,janji hati kena baik...:-)
bila cakap pasal rezeki,mesti orang pikir not2 merah,hijau,purple dan bermacam-macam kolor yg sentiasa mendiami dompet-dompet kalian..
tp,pada masa sekarang saya lebih suka utk menyentuh tentang zuriat...berkongsi rasa kagum saya akan kekuatan kawan saya yang keguguran buat kali ketiga..owh,kuat sungguh semangat dia...keguguran sebanyak 3 kali sepanjang setahun perkahwinan bukanlah suatu yang indah untuk diingati..
sepetang menemani kawan saya di hospital,sedikit sebanyak memberi saya kekuatan...bangun untuk menjadi lebih positif...dan saya berharap,proses di bilik OR esok berjalan dengan selamat...semoga berkat kesabaran beliau dan suami,akan membawa seribu makna...
ameen

Monday, January 24, 2011

pangkat dan darjat..

seronok kan bila kita ada pangkat dan darjat...
apatah lagi apabila menggunakan pangkat dan darjat ikut suka suki kita..
hingga kita mampu bermewah,bersenang-lenang dan bergembira..
kita mampu mengawal dan mengarah tanpa rasa bersalah
sehingga kita lupa dan alpa..
kita turut mengarah minda kita untuk menghalalkan perkara kecil yang kita tahu haramnya
kita memujuk rasa dengan berkata...."tidak apa,perkara kecil sahaja"..
yang masih muda akan berkata.."dah tua nanti, taubatlah kita"
tp tak terfikirkah kita,panggilan maut itu tidak tentu masanya..
tatkala saya sedang menaip ini juga,malaikat maut boleh menjemput...
siapa kita untuk menyatakan ajal kita di usia tua??

pangkat dan darjat...
sebenranya satu tanggungjawab yg diamanahkan untuk kita..
mempunyai kuasa untuk menuduh seseorang dan menyewakan penjara untuk beberapa tahun kehidupan mereka
menghantar mereka ke tali gantung
nampak gah..nampak hebat
tapi sebenarnya...satu amanah yg dipertanggungjawabkan

anak-anak mama,
mama tak pasti dapat menyediakan rumah yang mewah,kenderaan yang hebat untuk anak-anak mama,
tapi mama akan memastikan ilmu agama dan pendidikan yang cukup untuk anak-anak mama..
Insya Allah..anak-anak mama tidak berada dalam kesempitan dunia dan akhirat kelak...

*en3 ini ingatan untuk diri sendiri setelah beberapa hari kebelakangan, cuba disogokkan dengan kemewahan dunia oleh mereka..dan untuk bakal anak-anak mama,supaya kalian semua tahu bertapa sayangnya mama...dan mama tidak izinkan darah yang mengalir dari darah daging mama dari sumber yang tidak mama ketahui

Wednesday, January 19, 2011

crazy day

a lot of things make me feel crazy today..

1st: fever en somi yang tak baik-baik lagi

2nd: miss my mum so much...sgt-sgt rindu...

3rd: keadaan hormon yang not in gud condition

4th: nafsu makan yang teramat-amat melampau...hampir setiap kedai makan disinggah semata-mata untuk mencari kueh pau pagi td..tp x jumpa...huarghhh

5th: tetiba rasa teringin sangat nak makan dekat pokok cherry jb..n those all psn yg berkaitan dengan pokok cherry...owh,sgt sedap teh ice n budu dan ulam-ulaman dia...

6th: tdo yg tak lena semalam sebab mimpi hantu...iaitu budak kecik berpayung tapi tidak bermata...owh,tolong jangan datang lagi yek...

7th: miss my bestie very2 much...nak melepak,shopping...gaduh...owh,tp saya harus berhati2 shopping ngan bestie...nanti kena paw lagi...:-P

8th: masa yang membazir dimahkamah pg td...come on lah,u seat there,use ur brain n not ur statistik...ayoyoooo

n bla bla bla bla bla.......

tp telah disejukkan hati dengan security guard mahkamah muar pagi td...beliau telah melambai ke arah kereta saya sebaik sahaja kereta kecil saya itu masuk kawasan mahkamah...dan beliau menjaga parking untuk saya...owh, terharu...walau kete saya kecik, dia tetap nampak...

owh,berilah saya kekuatan untuk menghabiskan hari ini dengan tenangnya...tp tidak, petang ini sy perlu ke mahkamah lagi...

ikhlaskan hati....ikhlaskan hati...ikhlaskan hati dan ikhlaskan hati...iklhlas n ZZZzzzzzzzzzz.....

Tuesday, January 18, 2011

cepatlah...



cepatlah sembuh...sian awak demam
tak pasal-pasal tido bersama-sama rempah ratus
kesian saya wak sbb kesian kat awak...:-)
cepatlah sembuh ek..
sapa nak jaga saya nie...:-P

kesian en somi dah seminggu lebih demam..
tak pernah2 demam lama macam nie..
dah kurus SKET dah...
huargghhh...jeles awak kurus sebenarnya

Monday, January 10, 2011

ya aishah...

ya aishah...ku seru- seru,ku panggil-panggil
lain betul rasanya bila menyebut nama mu aishah..
belum bertemu,tapi sudah jatuh cinta..
tentunya cinta yang tidak pernah saya rasa...
ya aishah,ya aishah...
sayang sama aishah...
semoga takdir menemukan kita aishah...:-)

Monday, January 3, 2011

bye2 2010..n welcome 2011

Tahun rojak…tahun yg pelbagai rasa… penuh dengan perasa dan perisa…

Tahun yang menjadikan saya lebih kuat yg mencipta rasa mati dalam diri saya…

Dari segi pekerjaan, Alhamdulillah masih berjalan lancar. Dan kes-kes yang saya jalankan,semuanya mendapat sabitan.yeah,bukan saya untuk menyatakan sama ada pesalah-pesalah itu benar-benar bersalah atau tidak,tetapi tindakan saya adalah berdasarkan apa yang ada di hadapan saya..tetapi agak sedih,apabila terlalu banyak kes-kes yang melibatkan bapa yang merogol anaknya seperti yg berlaku…kisah si anak serba sedikit menjadikan saya kagum dengan ketabahannya untuk meneruskan hidup…

Alhamdulillah kesihatan mak saya semakin bertambah baik..Berbanding tahun lepas,emak sudah mula kembali bersosial bersama kawan-kawannya…jgn tak tahu,siap pergi bershopping lagi TANPA saya…tapi tak apalah mak, asal mak sihat dan gembira…sudah cukup membuat hati ani berbunga-bunga..

Jika bercakap berkenaan cinta…saya boleh berbangga denga diri saya…andai ditanya mengenai pengorbanan dan cinta,saya merasa lega kerana saya membuat sesuatu demi cinta saya…untuk cinta saya,saya berikan seumur hidup saya…mmg betul kata pujangga,cinta itu buta…betul,pada saya cinta itu mmg buta pada mata MEREKA dan bukan pada hati saya…dan kerana cinta,jiwa saya begitu kuat dan saya menjadi seorang yang tabah…terima kasih cinta…

Perubahan status diri saya…2010 menyaksikan dengan sahnya,saya menjadi seorang isteri….status yang mengangkat lagi martabat saya sebagai seorang wanita…ini bermakna,tanggungjawab saya bertambah…cara hidup yang berbeza…dan tentunya keutamaan saya sudah beralih…what I can say,I’m in d process of learning….

Ujian??Cubaan??halangan??hai,kawasan mana yang tak ditimpa hujan…laut mana yang tak bergelora…macam itulah kehidupan..dalam 12 bulan,mmg terlalu banyak ujian,cubaan dan halangan…dalam banyak2 ujian yang saya hadapi, tentunya saya takkan melupakan mengenai FITNAH itu…apatah lagi cerita itu sampai disaat2 saya sibuk dengan persediaan kahwin saya..jujurnya,hingga sekarang,jika dibuka cerita itu…air mata ini masih mengalir..

Kesihatan saya pun tak berapa baik untuk tahun ini..sesuatu yang agak diluar jangkaan…tapi saya harus positif….berusaha untuk merawat dari terus meratap…

Maka berlabuhlah 2010 pergi…2011,saya berusaha untuk menjadi seorang yg lebih hebat untuk en somi,family,sahabat-sahabat ,dan pekerjaan saya…yang pasti,ujian dan dugaan pasti sedang menunggu…maka hadapilah dengan sabar dan tabah(like this!!)…n semoga kegembiraan,keberkatan dan kerahmatan ILLAHI bersama saya dan orang-orang yang saya sayang…