BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, April 25, 2011

go gurl...

i got a msg from my friend....

" 3 weeks ago, i decided to learn on appreciating what i have. But, today somehow e courage and spirits gets weaker"..

seyes, this msg buat saya tersenyum dan rasa syukur..dan cukup membuatkan kereta kesayangan saya yang sedang dipandu terhoyong hayang,seperti mabuk todi lagaknya...alasan utk saya rasa gembira,dia hs decide something...and dia move on..

dear, saya doakan yang terbaik utk kamu,jgn putus berdoa..kita tidak pernah tahu apa yang terbaik utk kita...Allah maha Mengetahui...saya pernah berada ditempat seperti kamu dan saya masih cuba utk keluar dari rasa yang terbelenggu...Insya Allah,jika kita mahu kebaikan, kebaikanlah yang kita dapat..

Jgn kalah dengan rasa yang lemah,kerana perasaan lemah itu yang akan menjatuhkan kita.kita antara insan yang terpilih untuk menghadapi ujian ini..Alhamdulillah,kita di beri peluang untuk terus bangun,malah kita menjadi lebih kuat, tabah dan sabar...itulah nikmat iman kawan..

Ikhlaskan hati kawan..sungguh indah dan tinggi sebenarnya martabat seorang wanita...banyakkan bersabar...Insya Allah,saya bersedia untuk berkongsi rasa dengan kamu....

so gurl...you go gurl!!

Tuesday, April 19, 2011

masa lalu kita..

ada org berkata pada saya..lupakanlah masa lalu kita..dah menjadi sejarah...tapi pada saya,sejarah lalu yang menjadikan saya pada hari ini..

katakan pada saya..
orang yang pernah jatuh dulu,bangun semula semata-mata tidak mahu jatuh semula
bukankah itu kesan masa lalu mereka..

katakan pada saya..
orang yang pernah dicaci kerana kekurangan diri, belajar dan berusaha untuk menutup kekurangan,
bukankah itu kesan masa lalu mereka

katakan pada saya..
Si positif dan bermotivasi tinggi yang lahir dari keluarga yang sempurna dan lengkap dengan kasih sayang,
tiba-tiba ujian untuk dirinya...kebahagian itu hilang
dan si positif itu menjadi lemah lagi bercelaru..
bukankah iyu juga kesan masa lalu mereka

katakan pada saya..
seorang yang begitu agung dengan cinta dunianya..
ditinggal dan meninggalkan cinta atas sebab yang tidak pernah terfikir olehnya..
menjadi seorang yang begitu berhati-hati dengan cinta..malah ada yang terus mati untuk bercinta..
ia, itulah juga kesan dari masa lalu mereka...

dan saya akui...sayalah salah seorang dari mereka yang hidup dari kisah lalu...
saya hargai apa yang saya ada pada masa lalu...tidak pernah menyesal dan saya sayang semuanya..baik kegagalan,kejayaan,kebahagiaan dan kesedihan..masa lalu saya yang banyak menjadikan saya pada hari ini...

Thank You ALLAH for everything esp this life...

Thursday, April 14, 2011

bestest frenz ever...




beberapa penyataan tentang sahabat baik saya nie:-

1) org kedah sejati yg mula mengurat saya masa di Uni ...haha..
2) sy admit dia agak bijak...even pointer saya lebih 0.1 dr dia...ngee
3) amatlah hebat bila berspeaking...ye r, bdk coral speaking..:-P
4) yg jaga saya,basuh baju saya,gosok baju saya,angkat buku2 saya masa saya exident final year first sem...owh,saya bagai puteri
5) seorg yg berkerjaya dan bergaji besar...ehem,dun forget my baby car seat ok...hoho
6) kdg2 berfikiran agak complicated yg saya rasa nak tampar2...seyes,saya mahukan itu..yeahhh
7) amat fail dalam numbers...tp entah macamaner ntah ble berada di bahagian kewangan..hahaahha,gelak guling2 utk dia...
8) Pengapit saya masa saya kahwin..again,sayalah puteri itu..hoho
9) owh yaa...next month jumpa dia..yeahh..Fish Manhattan 4 free baby...n saya berusaha untuk tidak merajuk kali ini..heeeeee
10) fakta yg ini pasti buat dia marah sekiranya dia baca blog ini...emm,road tax kete dipasang hasil bantuan dari org2 lain...ops,saya tak cakap dia tak pandai pasang road tax kete yek...:-P

fuhh,mmg rasa nak list down semua..tp banyak lak yg terpaksa disimpan dibawah akta rasmi persahabatn....btw,tq 4 being my bestest frenz...even saya selalu menguji..owhhhh,mmg dia seorg yg penyabar dgn saya...

Tuesday, April 12, 2011

mak cik itu...

beberapa hari lepas, semasa saya sedang duduk seorang diri di sebuah kedai makan dibus stand larkin, telah didatangi oleh seorang mak cik agak berumur,jalan terjongket2, berpakaian ala kadar....sebaik makanan yang diorder tiba (tentunya Char keow teow pedas n basah)..tetiba mak cik itu berkata.."nak, makanan apa ini?mak cik minta sedikit boleh"..saya terkedu dan lantas menjemput mak cik itu duduk...meminta mak cik tersebut memesan makanan yang mahu dimakan..tapi mak cik tetap berkeras mahu sdikit dari makanan saya...katanya mahu sedikit sahaja..lantas,saya minta pinggan kosong dan menunaikan hajat mak cik itu..

sambil duduk makan, kami bercerita dan saya turut meluahkan sedikit kerisauan keadaan mak saya yang tidak berapa sihat (inilah alasan sebenarnya saya berada di bus stand larkin utk 2 jam)..mak cik tersebut pun bercerita,beliau baru balik dari hospital,tidak berkahwin dan duduk seorang diri..

sebelum balik, mak cik tersebut meminta dari saya "nak, nak RM3 untuk tambang balik"..emm, terdetik juga dihati...sebenarnya mak cik ini memerlukan wang..tapi apalah sgt RM3 nak dibandingkan dgn kecukupan hidup saya..mak cik lebih memerlukan..

saya selalu percaya,rezeki yang Allah bagi untuk kita, ada bahagiannya untuk orang lain..dan dengan izin Allah,mak saya bertambah sihat berkat doa ikhlas mak cik tersebut,...dan pertemuan dgn mak cik tersebut,sedikit sebanyak buat sy bersyukur kerana pintu hati saya tidak selamanya saya tutup untuk berkahwin..

mak cik...semoga kamu sentiasa dlm lindunganNYA...dan mak,semoga mak bertambah sihat..

Wednesday, April 6, 2011

snow wash...

Peringatan: Entri ini agak memualkan...sila tinggalkan blog saya sekiranya ia memualkan anda...

snow wash amat relevan dengan kereta...kereta yang dimanja dengan sabun yg berbuih-buih yang meriah...yeah, tp itu dr luar...

smlm sy telah berjaya memanjakan savvy comel saya dengan snow wash dari dalam...hahaha...tak pernah dengarkan..

smlm ptg mmg saya dah rasa pening kepala yang tahap diva...terpaksa tdo sekejap diopis ...sejam jugaklah kan...ptg lepas punch kad,drive balik...tiba2 rasa mual diperut..tgn mula mencapai plastik yg sentiasa tersedia dikereta dan dihanbeg...dan....bluekkkk....mengeluarkan isi2 perut dgn berjayanya...yeah,skill memandu saya ditambah...selain drive + tel...sy juga sudah pandai drive + muntah didalam plastik..jauh gak r saya muntah tanpa benti...dr dpn hospital muar ke jalan bakariah (penduduk muar sure tahu...lbh 1KM jugaklah)....muntah2 hingga penuh plastik putih tue....dan AKHIRNYA,blllllluekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk......sambil membentikan kete ditepi,mata lihat kiri kanan...mencari2 plastik lain...dan yeah,snow wash pun bermula...cermin depan,stering,dash board,baju,tingkap...sumer jadi mangsa..disebabkan terpaksa meneruskan perjalanan,terpaksalah lap snow wash ala2 kadar...nak tel En somi pun rasanya tak perlu..

reaksi pertama En somi...tentunya terperanjat...tapi dlm hati dia.."nasib baik dia tak jadi pakai kete aku"...(sbb pg tue dia dah offer pakai kete dia)...cit!!sia2 kena cubit ngan bini

Ya Allah,berilah aku kekuatan untuk menghadapinya...dan tentunya mama semakin tak sabar nak berjumpa dgn si pengarang jantung nie...

Monday, April 4, 2011

one of d reasons..





taraaa...sungguh rajin cik somi menolong isterinya...apa????tolong yek,saya bukan buli dia...tp dia dengan baik hati untuk melakukannya...yes,cik somi yg rajin..dan inilah salah satu alasan untuk saya bersyukur dipertemukan dengan anda en somi...:-P